Vragen? +32 (0)14 94 40 41

BENO regio Kempen

BENOregio Kempen is een project van Campina Energie. Wij als Kempense burgercoöperatie geloven dat de Kempen zonder fossiele energie haalbaar is. Een onderdeel hiervan is energiebesparing bij bestaande woningen realiseren. Het project gaat uit van een kwalitatieve volume-aankoop voor spouwmuurisolatie en hoogrendementsbeglazing, waarin wij de klant volledig begeleiden en ontzorgen. Het traject start met een energiestudie van jouw woning door onze BENOvatiecoach, met nadien een BENOvatie-advies op maat.’

Renoveer je woning beter!

BENOveren

BENOveren is een samentrekking van BEter reNOveren. Het doel is om je woning energiezuiniger te maken. 

Vertel me meer

BENOvatie-advies

Wil je het energieverbruik van jouw woning doen dalen, maar zie je het bos niet meer door de bomen? Vraag gratis een energiestudie van je woning aan onze BENOvatiecoach.

Vertel me meer

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur is de ruimte tussen de dragende binnenmuur en de buitenmuur die dient als decoratie en bescherming tegen de regen. Bij woningen van vóór 1980 is deze ruimte vaak niet voorzien van spouwmuurisolatie. Er gaat tot 30% van de warmte uit je woning verloren via een niet-geïsoleerde spouwmuur. Het is dus verstanding om je spouwmuur na te isoleren, met terugverdientijden van vijf jaar of minder.

Hoogrendementsbeglazing

HR-glas (of tegenwoordig HR++ glas) isoleert drie keer beter dan gewoon dubbel glas en vier tot vijf keer beter dan enkel glas. Dit betekent letterlijk dat er ook zoveel keer minder warmte langs het oppervlak verdwijnt naar buiten. Daarom zal HR-glas, over zijn levensduur, zich verschillende keren terugverdienen aan uitgespaarde energiekosten. Ook verhoogt het wooncomfort merkelijk door een meer gelijkmatige verdeling van de temperatuur in de huis.

Schrijf je in

Schrijf je eerst en vooral vrijblijvend in. Dit kan via het inschrijvingsformulier

Copyright Campina Energie 2024. Alle rechten voorbehouden. BENO Regio Kempen is een project van Campina Energie cv
cookies
You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close